Εκτείνονται στις θέσεις Προσήλια και Τουρτούρα Ραψάνης, σε υψόμετρο 550-700 περίπου μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου.
Το έδαφος αποτελείται κυρίως από σχιστόλιθο πλούσιο σε σίδηρο. Ο σίδηρος στο έδαφος είναι ένας σημαντικός παράγοντας, καθώς ρυθμίζει την υδατική χωρητικότητα του. Το έδαφος είναι φτωχό σε οργανική ουσία. Η δομή του επιτρέπει τη διείσδυση των ριζών στο υπέδαφος, έτσι ώστε το αμπέλι να μην υποφέρει από έλλειψη υγρασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το υπέδαφος είναι αμμοαργιλώδες.
Η καλλιέργεια είναι ξερική, βιολογική με αποτέλεσμα η στρεμματική απόδοση να μην ξεπερνά τα 500-800 κιλά/στρέμμα.
Στους αμπελώνες καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό, Λημνιώνα, Ροδίτης, Ασύρτικο και οι γαλλικές Syrah, Μerlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Grenache.