ΦΥΤΩΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥ ΝΤΟΥΓΚΟΣ | Διαφυλάττοντας τις ρίζες μας
Γνωρίζουμε ότι η πρώτη σας σκέψη για την αγορά φυτωριακού υλικού κυριαρχείται από την αγωνία για την επιλογή του φυτωρίου που θα συνεργαστείτε τόσο για την επιτυχία του αμπελώνα που θα εγκαταστήσετε όσο και για την παραγωγική ικανότητα του. Σας διαβεβαιώνουμε ότι πριν παραδώσουμε το φυτωριακό υλικό και σε όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου αγωνιούμε το ίδιο με εσάς γιατί είμαστε υπεύθυνοι για την επιτυχία η μη των αμπελώνων που πρόκειται να εγκατασταθούν από τα κλήματα που παράγουμε. Γνωρίζουμε επίσης ότι η δημιουργία ενός αμπελώνα είναι μια δημιουργία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Tο πιο σημαντικό για εμάς είναι να παραδίδουμε φυτά που προσφέρουν παρατεταμένη παραγωγή, ικανοποιητικές αποδόσεις και της καλύτερης δυνατής ποιοτητας, στοιχεία που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τους στόχους των παραγώγων. Στόχοι μας κατά την παραγωγική διαδικασία είναι να βελτιώνουμε την δυναμική του φυτικού υλικού για γρήγορη απόδοση, να διατηρούμε στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας της κάθε ποικιλίας και γενικά να παρέχουμε την εγγύηση για έναν μακρόβιο αμπελώνα χωρίς προβλήματα. Η παράδοση του φυτωριακού υλικού συνοδεύεται από φυτουγειονομικό διαβατήριο, όπως προβλέπεται από το αρμόδιο τμήμα ποιοτικού και φυτουγειονομικού έλεγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.
φυτωριο αμπελου λαρισα, φυτωρια, φυτωρια αμπελου, υποκειμενα, ποικιλιες σταφυλιών, φυτωριο βορεια ελλαδα, φυτωριο λαρισα, Οινοποιήσιμες ποικιλίες, επιτραπεζιες ποικιλιες, σταφυλια, κρασι, οινος, ραψανη, ντουγκος, φυτωριο ντουγκος, φυτωρια ντουγκος
488
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-488,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ

Γνωρίζουμε ότι η πρώτη σας σκέψη για την αγορά φυτωριακού υλικού κυριαρχείται από την αγωνία για την επιλογή του φυτωρίου που θα συνεργαστείτε τόσο για την επιτυχία του αμπελώνα που θα εγκαταστήσετε όσο και για την παραγωγική ικανότητα του.

 

Σας διαβεβαιώνουμε ότι πριν παραδώσουμε το φυτωριακό υλικό και σε όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου αγωνιούμε το ίδιο με εσάς γιατί είμαστε υπεύθυνοι για την επιτυχία η μη των αμπελώνων που πρόκειται να εγκατασταθούν από τα κλήματα που παράγουμε.

 

Γνωρίζουμε επίσης ότι η δημιουργία ενός αμπελώνα είναι μια δημιουργία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Tο πιο σημαντικό για εμάς είναι να παραδίδουμε φυτά που προσφέρουν παρατεταμένη παραγωγή, ικανοποιητικές αποδόσεις και της καλύτερης δυνατής ποιοτητας, στοιχεία που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τους στόχους των παραγώγων.

 

Στόχοι μας κατά την παραγωγική διαδικασία είναι να βελτιώνουμε την δυναμική του φυτικού υλικού για γρήγορη απόδοση, να διατηρούμε στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας της κάθε ποικιλίας και γενικά να παρέχουμε την εγγύηση για έναν μακρόβιο αμπελώνα χωρίς προβλήματα.

 

Η παράδοση του φυτωριακού υλικού συνοδεύεται από φυτουγειονομικό διαβατήριο, όπως προβλέπεται από το αρμόδιο τμήμα ποιοτικού και φυτουγειονομικού έλεγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ & ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ

Αν επιλέξετε να συνεργαστείτε μαζί μας συμβουλευτείτε μας:

 

1. Για την επιλογή του υποκειμένου, που ποικίλει ανάλογα με το είδος και την γονιμότητα του εδάφους.
2. Για την επιλογή των ποικιλιών που προσαρμόζονται στην περιοχή που πρόκειται να φυτευτούν. Δεν ταιριάζουν όλες οι ποικιλίες σε κάθε οικοσύστημα.
3. Για τις αποστάσεις φύτευσης, που ποικίλουν ανάλογα με την ευρωστία της κάθε ποικιλίας, τα μηχανικά μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, τη γονιμότητα του εδαφους, το σκοπό και το είδος της εκμετάλλευσης [ιδία παραγωγή οίνου-διάθεση στο εμπόριο κ.α.].

4. Για τον τρόπο φύτευσης.
5. Για την ποικιλίακη σύνθεση, με σκοπό την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας οίνων.

 

Η επιλογή των εμβολίων είναι αυστηρά δική μας υπόθεση για να εξασφαλίζεται η γνησιότητα και αυθεντικότητα των ποικιλιών. Η καλλιέργεια των φυτών πραγματοποιείται υπό την άμεση παρακολούθηση και εποπτεία μας σε όλα τα σταδία της παραγωγικής διαδικασίας.

Επιτραπέζιες Λευκές

 

ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ
ΚΕΡΙΝΟ
ΡΟΖΑΚΙ
SUBLIMA
SUPERIOR
ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ
TOMSON

Επιτραπέζιες Ερυθρές

 

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ
CARDINAL
CRIMSON
ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ
RALLI
RED GLOBE
RIBIER
ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ
ΦΡΑΟΥΛΑ

Οινοποιήσιμες Λευκές

 

ΑΣΥΡΤΙΚΟ
ΡΟΔΙΤΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ
ΝΤΕΜΠΙΝΑ
ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΑΜΟΥ
ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΜΠΑΤΙΚΙ
ΑΘΗΡΙ
ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ
ΚΟΝΤΟΚΛΑΔΙ
SAUVIGNON BLANC
CHARDONNAY
MALVASIA AROMATICA
MACABEU
UGNI BLANC
RIESLING

Οινοποιήσιμες Ερυθρές

 

ΡΟΔΙΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥ
ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ
ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ
ΣΤΑΥΡΩΤΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ
ΛΗΜΝΙΟ
ΛΗΜΝΙΩΝΑ
ΒΛΑΧΙΚΟ
ΚΡΑΣΑΤΟ ΡΑΨΑΝΗΣ
ΦΩΚΙΑΝΟ
ΜΑΥΡΟΥΔΙ
ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ
CABERNET SAUVIGNON
CABERNET FRANC
MERLOT
SYRAH
GRENACHE ROUGE
CINSAUT (ΣΕΝΖΩ)

Αξιοποιούμε τις κατά τόπους γηγενείς ποικιλίες για την ανάδειξη του σπάνιου ποικιλιακού πλούτου που ενυπάρχει στο θησαυροφυλάκιο της ελληνικής γης. Δεχόμαστε παραγγελίες με εμβόλια της επιλογής σας.

Υποκείμενα που χρησιμοποιούμε:

 

Τα υποκείμενα προέρχονται από ιδιόκτητες , πιστοποιημένες μητρικές φυτείες, που εγκαταστήσαμε στη Ραχούλα Λάρισας, σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από την πλησιέστερη αμπελουργική περιοχή, δηλαδή απομονωμένη και συνεπώς απρόσβλητη από μυκητολογικές και βακτηριολογικές ασθένειες και ιώσεις.

1103 PAULSEN (1103P), κλώνος 768

 

Το 1103 Paulsen είναι πολύ ανθεκτικό στη ριζόβια φυλλοξήρα και στην ίσκα. Έχει υψηλή αντοχή, μέχρι 19%, στο ενεργό ανθρακικό ασβέστιο, ευδοκιμεί άριστα στα μέτριας σύστασης αργιλοασβεστώδη, αλλά και στα αργιλώδη και συνεκτικά εδάφη, καθώς και στα αβαθή και ξηρά. Επίσης είναι ανθεκτικό στα υγρά εδάφη, αλλά και σε συνθήκες ξηρασίας. Είναι ζωηρό υποκείμενο και μεταδίδει την ευρωστία και την παραγωγικότητα του στα εμβόλια. Για την ιδιότητα του αυτή συνιστάται για ποικιλίες χαμηλής ζωηρότητας.

110 RICHTER (R 110), κλώνος 152

 

Το R 110 είναι ανθεκτικό στη ριζόβια φυλλοξήρα. Έχει αντοχή μέχρι 17% στο ενεργό ανθρακικό ασβέστιο και είναι κατάλληλο για αργιλοαμμώδη και αμμοαργιλώδη εδάφη. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για επικλινή εδάφη καθώς και φτωχά, όπου δίνει τον καλύτερο χαρακτήρα και εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα σταφυλιών. Είναι λιγότερο ανθεκτικό στην υγρασία και πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάστασή του σε υγρά συνεκτικά εδάφη με κακή αποστράγγιση.
– Παρουσιάζει πολύ υψηλή συγγένεια σχεδόν με όλες τις ποικιλίες τις VITIS VINIFERA γι’αυτό κατέχει ποσοτικά την πρώτη θέση και χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλο υποκείμενο στους ελληνικούς αμπελώνες

SELECTION OPPENHEIM 4 (SO4), κλώνος 102

 

Το υποκείμενο αυτό παρουσιάζει ανθεκτικότητα στους νηματώδεις και αντέχει σε συγκεντρώσεις ενεργού ανθρακικού ασβεστίου μέχρι 20%. Ευνοεί υπέρμετρα την πλούσια καρποφορία, την πρώιμη ωρίμανση και την εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών. Είναι κατάλληλο για εδάφη υγρά, συνεκτικά με κακή αποστράγγιση, αλλά πρέπει να αποφεύγεται η φύτευση του σε ξηρά, λείψυδρα εδάφη.

140 RUGGERI (Ru140), κλώνος 265

 

Το Ru 140 είναι το περισσότερο ανθεκτικό στη ριζόβια φυλλοξήρα και στην ίσκα. Είναι πολύ ανθεκτικό στο ενεργό ανθρακικό ασβέστιο , μέχρι 30 %. Ευδοκιμεί σε ασβεστοαργιλώδη, αργιλοασβεστώδη, καθώς και σε συνεκτικά εδάφη. Είναι πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία. Πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση του σε χαλικώδη και έντονα αργιλώδη εδάφη, ιδιαίτερα όταν είναι υγρά κατά την χειμερινή περίοδο. Είναι εξαιρετικά ζωηρό υποκείμενο, μεταδίδει τη ζωηρότητα του στα εμβόλια, αλλά πρέπει να αποφεύγεται η συχνή άρδευσή του, ιδιαίτερα όταν θέλουμε μικρή παραγωγή και εξαιρετική ποιότητα προϊόντων. Λόγω των ιδιοτήτων του συνιστάται σε φτωχά , άγονα εδάφη. Σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστά το 41 Β.

41B

 

Το υποκείμενο αυτό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε συγκεντρώσεις ενεργού ανθρακικού ασβεστίου έως 40%. Είναι κατάλληλο για αβαθή εδάφη, αρδευόμενα, λόγω του ρηχού ριζικού συστήματος του.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

team1

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΓΚΟΣ

Ο Δημήτρης Ντούγκος οραματίστηκε και δημιούργισε ένα φυτώριο υπόδειγμα το οποίο 40 χρόνια μετά συνεχίζει ανανεωμένο να στηρίζει τους φίλους αμπελουργούς.

team2

ΘΑΝΟΣ ΝΤΟΥΓΚΟΣ

Ο Θάνος, γεωπόνος του κτήματος και ο άνθρωπος που ανέλαβε μαζί με την αδερφή του Λουίζα να συνεχίσει το έργο του πατέρα του με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ζήλο.

team3

ΛΟΥΙΖΑ ΝΤΟΥΓΚΟΥ

Η Λουίζα, χημικός – οινολόγος του κτήματος έχει δώσει την δική της αύρα και φιλοσοφία στο ανανεωμένο φυτώριο πίσω απο κάθε σημαντική απόφαση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Οι εγκαταστάσεις του φυτωρίου μας είναι στην Ραχούλα Λάρισας
τηλ: 2410 620621 // fax: 24950 93112 // κινητό: 6974 317255
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ξυλοκάστρου 3, Λάρισα ΤΚ: 41335
email: info@dougos.gr