logo
 
 

ΕΝΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΑΣΙΩΝ…

– ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ –
 
 

 
 
 
 
 

Slide Left Slide Right

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Tο 1991 ήταν η αφετηρία εισόδου της οικογενείας του Δημήτριου Ντούγκου στον κόσμο του ελληνικού κρασιού. Ήταν η έναρξη μιας διαδρομής που έμελλε να εξελιχθεί σε ένα γοητευτικό ταξίδι δημιουργίας αμπελώνα και παραγωγής εκλεκτής ποιότητας κρασιών.  

Τόσο στο ελπιδοφόρο ξεκίνημα όσο και κυρίως  μετά την είσοδο στο δυναμικό της προσπάθειας του Θάνου και της Λουΐζας Ντούγκου, γεωπόνος ο πρώτος,  χημικός-οινολόγος η δεύτερη, κυριάρχησε το πάθος και η φιλοσοφία για βελτίωση της ποιότητας, με σεβασμό, παράλληλα, στην προστασία του περιβάλλοντος – βιολογική καλλιέργεια αμπέλων – και την υγεία των καταναλωτών.





ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ


signature

  • 76 Καλλιεργήσιμα στρέμματα
  • 12 Ελληνικές και Γαλλικές ποικιλίες
  • 7 Μοναδικές ετικέτες
  • 8 Χώρες εξαγωγής











ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ


Βρίσκεται στου πρόποδες του Όλυμπου, στην μαγευτική κοιλάδα των Τεμπών, σε έκταση 8 στρεμμάτων με αμπέλι που περιλαμβάνει και εκθετήριο 29 ποικιλιών σταφυλιού. Εδώ είναι κτισμένο ένα κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή όπου οι μοντέρνες τεχνικές οινοποίησης συνδυάζονται με την παράδοση και το σεβασμό προς το περιβάλλον.

Συνδυάζει το δροσερό με πλούσια ιστορικά στοιχεία περιβάλλον και θέα τον Όλυμπο, τον Κίσαβο με τα Αμπελάκια, τον Πηνειό ποταμό. Καλύπτει χώρο 500 τ.μ. με 250 τ.μ. υπόγειο κελάρι – κόσμημα όπου υπομονετικά ωριμάζουν τα ερυθρά κρασιά σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια. Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης.





















ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ


Εκτείνονται στις θέσεις Προσήλια και Τουρτούρα Ραψάνης, σε υψόμετρο 550-700 περίπου μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου.
Το έδαφος αποτελείται κυρίως από σχιστόλιθο πλούσιο σε σίδηρο. Ο σίδηρος στο έδαφος είναι ένας σημαντικός παράγοντας, καθώς ρυθμίζει την υδατική χωρητικότητα του. Το έδαφος είναι φτωχό σε οργανική ουσία. Η δομή του επιτρέπει τη διείσδυση των ριζών στο υπέδαφος, έτσι ώστε το αμπέλι να μην υποφέρει από έλλειψη υγρασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το υπέδαφος είναι αμμοαργιλώδες
Η καλλιέργεια είναι ξερική, βιολογική με αποτέλεσμα η στρεμματική απόδοση να μην ξεπερνά τα 500-800 κιλά/στρέμμα.
Στους αμπελώνες καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό, Λημνιώνα, Ροδίτης, Ασύρτικο και οι γαλλικές Syrah, Μerlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Grenache.










ΟΙ ΟΙΝΟΙ

Οινοποιώντας μικρές ποσότητες με υψηλή ποιότητα, εργαζόμαστε με πάθος, αγάπη και μεράκι, στοιχεία τα οποία μοιραζόμαστε μαζί σας, όταν απολαμβάνετε μια φιάλη οίνου του αμπελώνα μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • THE WINE ADVOCATE

    91 Βαθμούς για τη Ραψάνη Old Vines 2013.

  • ΜΕΘ' ΥΜΩΝ ΟΨΙΜΟΣ

    “Δύναμη και χαρακτήρας Νέου Κόσμου με Γαλλική φινέτσα, ένα «μεγάλο» Ελληνικό κρασί”, Βασίλης Γαλανός.

  • BERLINER WEINTROPHY

    Χρυσό βραβείο για το Μεθ’υμών 7 2011 στη Γερμανία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

NAME

EMAIL (required)

SUBJECT

MESSAGE

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οινοποιείο

Ιτέα Λάρισας (κοιλάδα Τεμπών)

Τηλ. +30 24950 93112

Fax. +30 24950 93112

Email. info@dougos.gr

—————————————————————————————

Διεύθυνση αλληλογραφίας

Ξυλοκάστρου 3, Λάρισα, Τ.Κ. 41 335

—————————————————————————————

Συντεταγμένες Οινοποιείου

Latitude 39.864872, Longitude 22.531741

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

thanosΘάνος Ντούγκος // Γεωπόνος

Κιν. +30 6977 255774

Email. info@dougos.gr

—————————————————————————————

 

louizaΛουίζα Ντούγκου // Χημικός Οινολόγος

Κιν. +30 6973 712706

Email. louiza@dougos.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ

Απο Δευτέρα εώς Κυριακή εκτός εορτών (Πάντα κατόπιν επικοινωνίας μαζί μας)




ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΕΣ ΩΡΕΣ

Από τις 10:00 εώς τις 17:00 (Πάντα κατόπιν επικοινωνίας μαζί μας)